Wat doen we

BioSealing

Bodemeigen bacteriën

BioSealing is een nieuwe milieuvriendelijke methode op het gebied van het herstellen van grondwaterlekkages. Bij deze zelfzoekende en duurzame methode spelen bodemeigen bacteriën een hoofdrol. Door de eenvoudige technologie is BioSealing geschikt voor veel verschillende toepassingen.

Doormiddel van injecties wordt een voedingsrijke oplossing in de grond gebracht die de groei van reeds in de bodem aanwezige bacteriën stimuleert. Deze groei zorgt ervoor dat de bacteriën een slijmlaag produceren die verstopping van de poriën van de bodem veroorzaakt en zodoende de lekkage stopt.

Het grootste voordeel van BioSealing is dat lokaliseren van het lek niet noodzakelijk is. Vereist is dat de invloedssfeer van het lek ongeveer bekend is. Binnen deze zone wordt vervolgens de vloeistof geïnjecteerd en de grondwaterstroming richting het lek zorgt ervoor dat de injectievoedingstof naar het lek wordt getransporteerd.

Milieuvriendelijk

De methode is ontwikkeld en gepatenteerd door Deltares en B&P voert de injectiewerkzaamheden onder begeleiding van de specialisten van Deltares uit. Inmiddels zijn er meerdere projecten succesvol afgerond. Door de vele positieve resultaten en doordat de methode milieutechnisch zeer interessant is, groeit de interesse voor BioSealing enorm. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar http://www.deltares.nl/en/product/340636/biosealing 

Referenties BioSealing