Referenties

  • Museum Beelden Aan Zee
  • Museum Beelden Aan Zee
  • Museum Beelden Aan Zee

29.01.2014

Museum Beelden aan Zee

Verscholen in de duinen van Scheveningen, ligt het museum Beelden aan Zee met daarboven Paviljoen de Witte.

Het Palviljoen Von Wied (ook: Het Koninglijk Paviljoen en Paviljoen De Witte) is een buiten verblijf in Scheveningen. Het werd verbouwd in 1827 in opdracht van koning Willem I als verjaardagscadeau voor zijn echtgenote Fredrica Louisa Wilhelmina van Pruisen. Zij moest in verband met haar gezondheid veel aan zee verblijven en tekende en schilderde hier veel.

In 1926 werd begonnen aan een ingrijpende verbouwing en uitbreiding. Dit gebeurde wederom in 1994, er werd toen onder het Paviljoen het museum Beelden aan Zee gerealiseerd welke gesticht is door een verzamelaarsechtpaar en richt zich tot op heden exclusief op de moderne en hedendaagse internationale beeldhouwkunst.

Het Paviljoen zal met ingang van begin januari 2014 tot eind mei 2014 nogmaals verbouwd worden. B&P Bodeminjectie werkt hieraan mee door een constructieve bodeminjectie uit te voeren onder de bestaande fundering zodat er naderhand verticaal langs de fundering naar beneden gegraven kan worden t.b.v. de uitbreiding van de onderste verdieping.

Lees hier meer over de theorie achter de gebruikte techniek