Archief

  • St. Maartenskliniek
  • St. Maartenskliniek
  • St. Maartenskliniek

St. Maartenskliniek

Door de grote groei aan patiënten bij de St. Maartenskliniek in Nijmegen is een te kort ontstaan aan parkeerplaatsen. Er is daarom besloten een parkeergarage te bouwen ter plaatse van het voormalige bovengrondse parkeerterrein. De parkeergarage telt maar liefst 5 lagen!

De bouwput welke daarvoor benodigd was, is begrenst middels Berlinerwanden. Een Berlinerwand is opgebouwd uit H-profielen met daar tussen (houten) planken. Voordat er steeds dieper gegraven werd om vervolgens de planken te plaatsen, is door B&P eerst de achterliggende grond gestabiliseerd. Op deze wijze rolde het zand niet naar binnen, voordat de planken geplaatst werden.

Lees hier meer over de theorie achter de gebruikte techniek